top of page

Митрополит Епіфаній нагородив Віктора Короля і Ірину Король орденом Святої Рівноапостольної Княгині Ольги

У тринадцяту неділю після Пʼятдесятниці, 22 вересня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вперше з Першосвятительським візитом відвідав місто Кременчук

Предстоятель Православної Церкви України у співслужінні митрополита Полтавського і Кременчуцького Федора, архієпископа Кропивницького і Голованівського Марка, архієпископа Харківського і Ізюмського Афанасія, архієпископа Вишгородського Агапіта, настоятеля храму протоієрея Володимира Макогона та місцевого духовенства звершив Божественну літургію. За богослужінням також молилися представники місцевої влади та віряни.

Вже перебуваючи у кременчуцькому храмі Серафима Саровського Митрополит Епіфаній звершив молебень за перемогу України. Разом із Предстоятелем Православної Церкви України за богослужінням молилися митрополит Полтавський і Кременчуцький Федір, настоятель храму архімандрит Феодосій (Овчарук), місцеве духовенство, міський голова, меценати та віряни.

Під час відправи лунали молитовні прохання за захисників України, за владу і наш український народ. Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній возніс молитву за перемогу України над агресором.

Після молебню Предстоятель помісної Української Православної Церкви звернувся до настоятеля та громади зі словами Першосвятительської проповіді.

«Ми зібралися для того, щоби піднести нашу спільну молитву до Бога, молитву до Його Пречистої Матері – Богородиці, до святих, яких ми по особливому шануємо. Ми дякуємо Богу за всі благодіяння, яких Він нас сподобив до цього часу і ми віримо, що Господь не полишить нас у майбутньому, а буде допомагати і вести правильним шляхом, який приведе кожного із нас до спасіння, а наш народ – до Перемоги», – сказав Митрополит Епіфаній.

Після богослужіння Предстоятель помісної Української Православної Церкви відзначив меценатів, духовенство та представників громади високими церковними нагородами. Митрополит Епіфаній нагородив Віктора Короля і Ірину Король орденом Святої Рівноапостольної Княгині Ольги.

Під час відправи Блаженнійший Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ. Предстоятель Православної Церкви України закликав покладати надію на Бога та разом боротися за наше спільне українське майбутнє.

Нагадаємо, що у минулому році у День Соборності в Кременчуці громада храма Серафима Саровського прийняла рішення про перехід від УПЦ до ПЦУ. Це був першій храм в місті, який зробив такий крок. З пропозицією про перехід, після ранкової служби тоді висловив голова громади храму Максим Король. Присутні його підтримали.

Пізніше у Кременчуцькій громаді Свято-Успенський собор у Піщаному прийняли до складу ПЦУ, як ставропігійну громаду. Відтепер церква теж напряму підпорядковується митрополиту Епіфанію. Митрополит Епіфаній у Кременчуці звершив молебень за перемогу України


Геннадій Тертичний



285 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page