top of page

Акацієвий мед - один з найцінніших сортів меду.

Оновлено: 3 лип. 2021 р.

Сама назва акацієвого меду говорить про його походження.

Він збирається бджолами з двох видів акацій - білої і жовтої. Від виду акації залежить і колір меду. Так акацієвий мед, зібраний з жовтої акації, має світло-жовтий колір, а мед з білої акації - практично безбарвний. Акацієвий мед має тонкий квітковий запах і м'який смак, у нього немає тої медової гіркоти, властивої іншим сортам меду (наприклад, гречаного).

Одне з відмінних властивостей акацієвого меду - це його здатність тривалий час знаходиться у рідкому стані, кристалізуватись він починає приблизно через рік після його збору.

Аграрна компанія Семаль - це підприємство, яке спеціалізується на випуску сільськогосподарської продукції, воно знаходиться у екологічному місті Полтавської області і саме там збирають мед.

Через значні насадження акації збирається чистий акацієвий мед без домішок. Збирають цей мед наприкінці травня - початку червня, в цей невеликий проміжок часу (7-15 днів) цвіте акація. В цьому році через погодні умови, збір проходив пізніше. Завдяки високому вмісту фруктози, акацієвий мед легко засвоюється організмом і підходить для діабетичного і дитячого харчування. Через цілий ряд властивостей його ще називають «дитячим» медом - він не викликає алергії, містить велику кількість каротину і ферментів, що сприяють поліпшенню травлення.

Акацієвий мед має цілу низку різних цілющих властивостей. Його антисептичні властивості використовують при лікуванні кон'юнктивітів та інших очних захворювань, а також при лікуванні нейродермітів та екзем. В даному випадку має місце зовнішнє застосування акацієвого меду у вигляді водних розчинів і мазей. При регулярному вживанні акацієвий мед сприяє пониженню кров'яного тиску, він має м'яку заспокійливу дію і благотворно впливає при психічних розладах і нервових зривах. Акацієвий мед рекомендується вживати на ніч при безсонні. Також відзначено його цілющі властивості при різних шлунково-кишкових захворюваннях та захворюваннях нирок і печінки.

Завдяки високому рівню вмісту фруктози протягом тривалого періоду мед акації не кристалізується. Без домішки нектару інших квітів, він кристалізується повільно дрібнозернистими кристалами, набуваючи білий колір. Мед акації дуже складно відкачати в чистому вигляді тому, на ринках часто зустрічається з добавками інших нектарів, який недобросовісні продавці розтоплюють для отримання рідкої консистенції, що приводити до втрати корисних елементів і лікувальних властивостей.

ТМ "Королівська ферма" надає можливість купити акацієвий мед без домішок і добавок, що гарантує його 100% якість.


Телефон для довідок : (067)532-58-59

1 190 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page